Jordalen hoppanlegg er pynta og klar for hovedlandsrenn. Fredag er det trening – og VM-sending på storskjerm i teltet. FOTO: EVA SISSEL NYHUS

Konkurransene i Jordalen starter allerede torsdag, med kombinert hoppkonkurranse kl 18:30. Fredag er det konkurransefri i Jordalen. Men det betyr ikke at det ikke er aktivitet i hoppbakken!

Klokka 14:00-16:00 er det åpen trening (mot avgift).

Kl 16:00 blir det VM-sending i teltet, da viser vi mennenes hoppkonkurranse liten bakke fra ski-VM. Vi håper på stor stemning og norske medaljer!

Lagledermøte blir klokka 18:00, før offisiell trening starter 18:30.

En viktig konkurranse

Rennleder for hopp under hovedlandsrennet, Kristian Brenden, gleder seg til å komme i gang i nyanlegget.

– Vi som driver med hopp i Gudbrandsdalen har lenge hatt en drøm om «skikkelig» anlegg. Det har vært en lang vei og mange motbakker, men heldigvis ga vi aldri opp. Nå er anlegget langt på vei ferdig og vi gleder oss til å ta imot HL-hopperne. Vi håper anlegget fungerer og at deltagerne kan dra herifra med gode opplevelser, sier Brenden.

Hans erfaring er at Hovedlandsrenn er en kjempeviktig konkurranse.

Ja, faktisk var den viktigere enn VM og OL, for Hovedlandrennet var den ene muligheten hele vinteren og kun to muligheter i livet. For de som deltar i VM er dette ett i rekken da de også møter akkurat de samme konkurransene hver helg i WC, runder Brenden av.