Kombinertjentene gratulerer hverandre etter målgang på Hovedlandsrennet. Til venstre vinner i J16, Thea Minyan Bjørseth, som får en klem av nummer 2 Oda Leiråmo. I bakgrunnen går vinneren i J15, Mathilde Oustad i mål. Foto: SH Media

Med fire startende jenter fordelt på to ulike aldersklasser, ble det plass til alle fire deltakere på pallen etter jentenes kombinerte langrenn fredag.

Thea Minyan Bjørseth fra Lensbygda Sportsklubb hoppet hele 73,5 meter i hopprennet torsdag, og gikk ut hele 1 minutt og 20 sekunder foran neste startende i langrennet fredag. Lensbygda har tidligere fostret blant andre storhopperen Roger Ruud og skiløperen (og skitreneren) Åge Skinstad, så her er det stolte klubbtradisjoner. Bjørseth holdt bra unna også i langrennet, sjøl om andre jente i mål, Oda Leiråmo fra Bossmo og Ytteren IL spiste seg litt innpå i løpet av 2,5-kilometeren. I mål var Leiråmo 1:13.4 bak Bjørseth. Nummer tre i mål var Nora Midtsundstad fra Vaaler IF.

I G15 var det en deltager, og det var Mathilde Oustad fra Furnes skiløperforening. Oustad hadde 63,5 meter i hoppbakken, og gikk et godt langrenn. Som i guttas kombinertrenn var det felles start for begge aldersklasser og Oustad «gikk seg opp» en plass, og var den tredje som krysset mållinjen av de fire startende jentene.

Her er komplett resultatliste.