Johan Fredriksen Orset var best av kombinertgutta i G16. Foto: SH Media

En nordmøring og en finnmarking vant hver sin aldersklasse da kombinertkonkurransen under Hovedlandsrennet ble gått fredag. 

Kombinertgutta startet sitt Hovedlandsrenn torsdag, med hopprenn i Jordalen hoppanlegg, Tinde arena. Langrennet ble gått fredag på Peer Gynt stadion på Gålå.

Først ut i løypene på Gunder-metoden var 15-åringen Eidar Johan Strøm fra Alta IF som gikk ut med en ledelse på 42 sekunder til andremann etter hopprennet, 16-åringen Johan Fredriksen Orset. I hoppbakken hadde Orset 74 meter i sitt lengste hopp, mens Strøm strakk seg til 78,5 meter. Kombinertkonkurransen er annerledes enn langrennskonkurransene, i og med at aldersklasse 15 og 16 går samtidig, med tidsdifferanse basert på poengene fra hoppbakken.

Etter langrennet var Strøm klart best i G15, hele 1:45.4 foran andremann i femtenårsklassen, Johannes Johansen Gujord fra Surnadal IL. Gujord gikk ut 51 sekunder bak Strøm. Nummer tre i mål ble Jens Dahlseide Kvamme fra Haslum IL som startet 1:44 bak Strøm.

I G16 var det altså Johan Fredriksen Orset som trakk det lengste strået, han vant foran Andreas Ottesen fra Gausdal skilag og Morten Solvang Bryhni fra Nordbygda/Løten ski. Orset vant med et drøyt minutt til Ottesen, og ett og et halvt minutt foran Bryhni.

Her er komplett resultatliste fra dagens kombinert langrenn.