HL-vinner i G16, Thomas Linnebop Mollestad blir intervjuet av speaker Pål Egil Rønn etter målgang. Foto: SH Media

Thomas Linnebo Mollestad klinket til med et skikkelig kanonløp fredag, og vant Hovedlandsrennet for G16.

Thomas Linnebo Mollestad  representerer Oddersjaa Ski- og Skøyteklubb, Norges nest eldste skiklubb (og den klubben med lengst, auvbrutt virksomhet). Kristiansandsklubben Oddersjaa har hele åtte løpere med i årets Hovedlandsdrenn, og fredag gikk en av dem, Thomas Linnebo Mollestad helt til topps i G16s 7,5-kilometer fri teknikk.

Mollestad hadde startnummer 439, og hadde dermed tidene til en rekke av løperne foran seg å gå på.

– Jeg fikk sekunderinger i de siste bakkene og tenkte at jeg måtte bare gi på det jeg hadde, sa Mollestad til speaker og leder i hovedkomiteen Pål Egil Rønn etter løpet.

Det var 289 startende  i G16-klassen. Nummer 2 ble Fredrik Hoksrud Myhre fra Gulset idrettsforening. Han var drøyt fire sekunder bak vinneren, etter å ha ledet både etter 1 km og ved Blankputten. Per Strand Hagenes fra Sandnes IL tok tredjeplassen. Men ingen kunne altså gjøre noe med Thomas Linnebo Mollestad.

– Det var hardt, men en god opplevelse, sier en glad vinner etter målgang.