Full spiker i langrennscrossløypa. Foto: SH Media

Lørdag utvidet Hovedlandsrennet med en tredje arena – Gålågynten – der langrennscross og kombicross ble arrangert parallelt med sprintøvelsene på Peer Gynt stadion. 

Langrennscross er en actionfylt øvelse – kanskje den mest spektakulære langrennsøvelsen under årets Hovedlandsrenn. De skiløperne som ikke gikk videre etter sprintprologen tok turen ned i cross-løypa, og bidrog til liv og røre, gjennom høyt tempo og gode skiferdigheter.

I gutter 15 år ble det delt seier i langrennscrossen. Lars Lien fra Gjøvik SK og Nils Olav Kjetså Røed fra Otra IL gikk begge på tida 03:30. Tredjeplassen gikk til Christoffer Widding fra Heming. 

I gutter 16 år var det Adrian Rydningen fra Nordreisa IL som gikk raskest med tida 03:28. Der ble det delt andreplass mellom Eikil Elias Aasbø fra Heming og Vemund Mølnvik fra Byaasen skiklub. 

I klassen J15 skilte to sekunder mellom første- og andreplass. Guro Femsteinevik fra Hålandsdal IL fikk beste tid, 03:50. Sølvet tok Lotte Storaker fra Holmen IF, mens Ragna Fodstad fra Østre Toten skilag ble nummer tre.

I aldersklassen over, J16, ble det seier til Lyn Ski og Nora Sødal Raastad. Hun hadde tiden 03:52. På andreplass kom Henriette Nilssen fra Gjelleråsen IL og tredjeplassen delte Mali Eidnes Bakken fra Rindal IL og Mari Grøtli Svergja fra Kvikne IL.

Komplett resultatliste finner du her.