Lagvenninene til Tuva Anine Brusveen-Jenssen løper bort for å omfavne ankerkvinnen etter seier i stafetten. Foto: Bjørn K. Sletten

Oslo skikrets’ førstelag sikret gull i J16-stafetten på Hovedlandsrennets siste dag. 

Nora Falster, Ingrid Schrøder Brennhovd, Anna Marie Nordengen Sirevåg og Tuva Anine Brusveen-Jensen utgjorde Olsos vinnerlag, som riktig nok lå femten sekunder bak etter første etappe. Men deretter gikk det Oslo-jentenes veg i det lette snødrevet på Peer Gynt stadion.

Ankerkvinne Brusveen-Jensen klinket til fra start på sin etappe, og etter en kilometer av sisteetappen hadde Oslo skaffet seg et forsprang på 7 sekunder til Akershus skikrets sitt førstelag. 

Her gikk Emma Axelsson, Thea Johansen, Runa Andreassen Kollien og Julie Hammer. Akershus hadde lenge en intern fight mellom sitt første og andrelag, men etterhvert måtte Akershus 2 slippe teten, og i stedet ble det et skikkelig oppgjør om andreplassen mellom Akershus 1 og Buskerud Skikrets’ førstelag.

For førsteplassen var det ingen som kunne ta fra Oslo, som til slutt  vant med 11 sekunder.

– Jeg måtte gi full gass for å ikke å bli tatt igjen av de bak meg, for de er veldig raske og jeg visste at det kunne bli en veldig hard duell her på oppløpet, sa Brusveen-Jensen etter målgang.

Og hard duell ble det – om andreplassen. Akershus var til slutt det avgjørende lille ekstra foran, og Buskeruds lag, som bestod av Anna Espeli, Solveig Steen Hofstad, Caroline Embersrud og Synne Mæland-Herheim, måtte ta til takke med tredjeplassen.

Fullstendig resultatliste fra stafetten ligger her.