HL-gallaen 02.03.19. Foto: Torfinn Hallerud

Lørdag kveld var om lag 1200 løpere, ledere og støtteapparat samlet til HL-galla i Sør-Fron kulturhus. Og for en fest det ble!

Arrangøren Gålå idrettsanlegg ønsket å gjøre litt ekstra ut av premieutdelingen for Hovedlandsrennet 2019, og inviterte derfor alle deltakere til kulturhuset for felles sosial samling og premiering. Da to og en halv time var gått, hadde ca 600 løpere og hoppere fått sin premie.

Programlederne Kristin Grøthe og Bjørn K. Sletten loste sammen med racer-speakerne Pål Egil Rønn og Svein Sletten ale trygt gjennom kvelden, mens et stort frivilligapparat rundt sørget for at alle fikk med seg sine velfortjente premier og diplomer hjem.

Alle resultatlister ligger her. 

De som kom på 1. – 6. plass fikk med seg ½ kg Gudbrandsdalsost og ostehøvelsett i 1-4 deler.

Og premiene var ikke tilfeldig utvalgt.

For visste du at den første Gudbrandsdalsosten ble laget på Gålå, av budeia Anne Hov i 1863? I dag produseres Gudbrandsdalsosten G35 av TINE, og står for 50% av all solgt brunost. Og den første ostehøvelen ble oppfunnet av Thor Bjørklund fra Lillehammer. I dag er det Gudbrandsdal Industrier (GIAX) i Ringebu som eier varemerket og står for både produksjon og salg av Bjørklunds tradisjonsrike ostehøvler.