Et kjent skinavn på toppen av pallen i klasse G16: Håkon Samnøy Skjeldal, som går for Voss Idrottslag, var 8 sekunder foran Halvor Sellesbakk (Byåsen IL), og 17 sekunder foran Brage Bjerkeli (Molde og Omegn Idrettsforening).

– Det var fint, men litt snøvær, så man måtte liksom luregå litt. Litt ruskevær er fordel for oss fra Vestlandet, uttaler Skjeldal etter osteseremonien på stadion.

Også i denne klassen hadde vi flere lokale utøvere. Gaute Hernæs Doseth ble beste lokale med en meget sterk 25. plass, 1:49 bak vinneren. Knut Lexander Ulberg fulgte hakk i hæl, bare 15 sekunder bak klubbkameraten fra Sør-Fron IL. Ulberg gikk inn til 30. plass. Iver Olstad leverte også et solid løp og endte på 55. plass. Håvard Kraggerud Wadahl fra Tormod Skilag ble nummer 139. Alt i alt en veldig bra dag for våre lokale helter, det er tydelig at de har lagt ned en solid innsats over de siste årene.

211 utøvere gav alt fra start til mål i den 7.5 km lange runda.