Maria Sæther Verdenius tok storeslem i de individuelle langrennsøvelsene for J15. Sæther startet dagen med å gå dagens raskeste sprintprolog. Hun så seg aldri tilbake, og vant alle sine heat inkludert finalen. I finalen fikk hun kamp av Ida Matheson Fergestad fra Koll IL, men hun ble henvist til andreplassen på oppløpet. Bronsemedaljen gikk til Sunniva Vik fra Mjøndalen IL.

Etter en liten hvil var det klart for langrennscross. Langrennscrossen ble en kjempesuksess, og det er gledelig at så mange utøvere også ønsker å prøve seg i crossløypa! Dette ble en oppvisning i skiferdigheter – langrennscross er en publikumsvennlig øvelse som stiller store krav til både utøvere og løypemannskaper. Det var små marginer – og i J15 fikk vi delt 1. plass: Sæther Verdenius måtte dele seieren med skikunstneren fra IL Jutul, Kaja Marie Lillevold-Fritzvold.

En sterk prestasjon fra Tolga-jenta, som kunne innkassere hele tre ostehøvler og gullmedaljer under premiesermonien i Sør-Fron kulturhus lørdag kveld, siden hun også tok gullet i 5 km fristil på fredag.

I den eldste jenteklassen var situasjonen en annen, her var det ingen overlapp mellom seierspallen i sprint og langrennscross! Hedda Faraasen Alme, Helene Tegdal og Emilie Ruud Lia bekledde pallen i sprintøvelsen. I langrennscrossen ble det trangt om plassen på seierspallen. Hele fire utøvere delte tredjeplassen: Maia Holm-Lombnæs, Ada Korsnes Eriksen, Maren Mjøen Grøndalen og Sigrid Pinnerød. Ett sekund foran disse kom Othilie Bosdal Thorsen, Førde IL. Eline Torp Lofterød, Fossum Idrettsforening tok gullet.

Det lover godt for langrennssporten i Norge når vi har 9 forskjellige utøvere på pallen i samme klasse på to øvelser!

Pallen i sprint J15